Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Dub de Vries(orgel) en Melissa Venema(trompet) Easterein, Friesland


Naam:
Orgelconcert Dub de Vries(orgel) en Melissa Venema(trompet)
Datum:
18 juli 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Melissa Venema - Op 8 jarige leeftijd startte Melissa met trompet spelen bij de Harmonie Soli Deo Gloria in Zaandam. Vanaf 10 jaar studeerde Melissa aan het conservatorium naast haar gewone school opleiding. Met 12 jaar speelde ze op het Kinder Prinsengracht festival met Nick en Simon het nummer “Kijk Omhoog” daarnaast mocht ze ‘s avonds spelen tijdens de opening van het Prinsengrachtconcert.
Melissa heeft 14 keer met André Rieu opgetreden in de ArenA, op het Vrijthof, in het GelreDome, in de Arena van Hasselt, en nog enkele stadions.
Melissa wordt overal op de wereld gevraagd om haar Il Silenzio te komen spelen. Haar filmpje met André Rieu was binnen een jaar al 15 miljoen keer bekeken.
Melissa was uitgenodigd in Zuid Afrika, Canada, Duitsland, Hongarije, Roemenië, Oostenrijk, België, Frankrijk, Engeland, Slowakije, Italië Taiwan, Amerika, Mexico, en in verschillende tv shows in Duitsland om haar Il Silenzio te komen spelen. In juni 2016 studeerde Melissa af aan het conservatorium van Amsterdam.
In 2017 was ze gevraagd om in Parijs onder de Arc de Triomphe tijdens een herdenking van de 1e Wereld Oorlog bij het graf van de onbekende soldaat haar Il Silenzio te komen spelen. In aanwezigheid van de Franse President Macron en vele ambassadeurs en militaire hooggeplaatsten. Dit was een grote eer voor haar. Tevens mocht ze ook haar handtekening zetten in het document van het eerbetoon.
Ook trad Melissa in 2017 op met Wibi Soerjadi tijdens zijn Kerstgala in het Concertgebouw. Wibi Soerjadi heeft een prachtig muziekstuk voor haar gecomponeerd, genaamd “The Kingdom “een bijzonder virtuoos stuk voor trompet en piano.
Geregeld treed Melissa samen met Wibi op tijdens concerten.
Ook op haar jaarlijkse verjaardagsconcert is Wibi vaak aanwezig.
In 2018 reisde Melissa naar Boston om daar ook tijdens gala banket van Generaals en militaire hooggeplaatsten haar Il Silenzio te spelen. Melissa heeft al op veel militaire begraafplaatsen gespeeld, tijdens herdenkingen van de 2e WO. Ook tijdens de vele uitnodigingen van de veteranen is zij als trompettiste veel gevraagd.
In 2019 is ze naar Mexico (Durango) geweest. Ze trad op als soliste met een 92 man Symfonie Orkest op het Ricardo Castro Festival. Daarnaast gaf ze op het festival 9 interviews voor Radio en TV, en werd haar optreden uitgezonden voor zo’n 30 miljoen mensen.
Ook gaf ze een masterclass voor trompet studenten en een recital met begeleiding van haar vaste begeleider op de vleugel.
Deze reis was heel bijzonder, en Mexico was een geweldige ervaring. Na de corona periode, startte Melissa weer op met optredens met Wibi Soerjadi, de tenor Eric Reddet en bariton Marco Bakker. Melissa heeft 4 CD’s opgenomen, de 1e CD nam zij op toen ze 11 jaar oud was.

Dub de Vries- De Vries werd geboren op Urk, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Wormer waar hij in de plaatselijke harmonie de bariton-tuba bespeelde. Tijdens zijn militaire dienst in Schalkhaar was hij hoornblazer bij de Prinses Irene Brigade en raakte hij betrokken bij de organist Willem Hendrik Zwart uit Kampen. Hij raakte geïnspireerd op de muziek van de organisten Piet van Egmond en Feike Asma en volgde orgellessen bij de Haarlemse stadsorganist Teke Bijlsma.
De Vries was na zijn muziekopleiding actief in diverse ensembles. Hij was vaste leider van het 'Nieuwedieper Visserskoor' uit Den Helder en het Interkerkelijk Gemengd Koor Credo uit Landsmeer. Als organist begeleidde hij sinds 1983 het 'Zaans Interkerkelijk Mannenkoor' waarbij Jan Quintus Zwart dirigent was. Hij kreeg landelijke bekendheid bij het ensemble 'Sonore' die vele concerten gaven in Zuid-Afrika en waar 59 cd's van zijn uitgebracht. Ook trad Sonore op in vele Europese landen en werden er cd-opnames gemaakt in de Duitse kathedralen Dom van Passau en Munster van Freiburg. In november 2008 werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Adres:
Tsjerkebuorren 2
Postcode:
8734 GX
Plaats:
Easterein (Boek overnachting in Easterein)
Dagje uit in Easterein | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Orgel en Trompet

Uitvoerenden:
Dub de Vries(orgel) en Melissa Venema(trompet)

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.kerkeasterein.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Melissa Venema.
Telefoon:
0645442248

Kaarten:
Voorverkoop koopjekaartje.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-06-14 12:14:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar